Ερπύστριες αντί για αλυσίδες? και όμως γίνεται (βίντεο)

track-N-Go-trackΠοιος θα το φανταζόταν ότι μια μέρα θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε 4 κομμάτια σε ένα όχημα μέσα σε 15 λεπτά , διατηρώντας τα ελαστικά και χωρίς οποιεσδήποτε τροποποιήσεις αυτού του οχήματος ?

Δείτε το

Το ελληνικό ηλεκτρικό μονοθέσιο «σάρωσε» στην πίστα της Τσεχίας

monothesioH ομάδα «UoP4e» των προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, πήρε την πρωτιά σε ένα διεθνή διαγωνισμό που, θεωρείται το απόλυτο «κρας τεστ» για τις δυνατότητες και τις γνώσεις των αυριανών μηχανικών.

Περισσότερα...

Ο Έλληνας σχεδιαστής του Mini Cooper

alec-issigonisΟ Έλληνας από τη Σμύρνη που σχεδίασε το Mini. Πήρε τον τίτλο του Σερ από τη βασίλισσα της Αγγλίας και του «Έλληνα θεού» από τους συνεργάτες του, με τους οποίους έκανε ομηρικούς καβγάδες!...

Περισσότερα...

Ανακύκλωση αυτοκινήτων (βίντεο)

scrapΕντυπωσιακή διάλυση αυτοκινήτου ώστε να ξεχωρίσουν τα υλικά και να προοθηθούν για ανακύκλωση. Γερανός τοποθετεί ολόκληρο αυτοκίνητο σε κάδο με μαχαίρια τα οποία το τεμαχίζουν σε απίστευτο χρόνο.

Δείτε το

Αυτοκίνητο για ΑΜεΑ (βίντεο)

kenguruΗ Kenguru είναι μια Αμερικάνικη εταιρεία που έχει αναπτύξει ένα μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα μετακίνησης σε μεγάλες αποστάσεις για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Περισσότερα...

3ο ΤΑΤΟΪ Circuit ΦΙΛΠΑ: Θεσμός!

3o-tatoiΕπιτυχημένη ήταν και αυτή τη χρονιά η αγωνιστική εκδήλωση αναβίωσης της ατμόσφαιρας των παλιών ελληνικών αγώνων ταχύτητας, με πρωτοβουλία της ΦΙΛΠΑ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Περισσότερα...

KiraVan, το super όχημα

kiravan1KiraVan λέγεται το super όχημα που σχεδίασε πρώην εργαζόμενος της Disney για να ταξιδέψει όλον τον κόσμο με την κόρη του. Διαθέτει  γραφείο, κουζίνα, λουτρό, κρεβάτι και cockpit με 11 οθόνες!!

Περισσότερα...

Διασταύρωση χωρίς φανάρια (βίντεο)

trafic-junctionΑθιοπία - Αντις Αμπάμπα.
Διασταύρωση κεντρικών δρόμων χωρίς φανάρια !!!!
Πεζοί, μηχανάκια, αυτοκίνητα, φορτηγά. Απίστευτο  και όμως λειτουργεί θαυμάσια...

Περισσότερα...

Οι αλλαγές στην ασφάλιση ΙΧ

cars-traffic

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοχοι ΙΧ καθώς ο νέος νόμος για την ασφάλιση των οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Στόχος είναι να μειωθούν όσο το δυνατόν γίνεται τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους.

Περισσότερα...

Προσοχή στους μοτοσικλετιστές

prosoxi-stiw-motoΟι μοτοσικλετιστές είναι τόσο εκτεθειμένοι και ευάλωτοι όσο και οι πεζοί, διατρέχουν όμως μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνται.
Ακολουθούν συμβουλές για να αποφύγετε κάποιο ατύχημα με μοτοσικλετιστή:

Περισσότερα...