Ράλλυ Ιταλίας 2014: Δια πυρός και σιδήρου η επιστροφή του S. Ogier στις νίκες

rally-italy

Την τέταρτη νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ κατέκτησε ο S. Ogier, εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Ράλλυ Ιταλίας οι βασικοί ανταγωνιστές του.

Στις πρώτες, χωμάτινες ειδικές της Σαρδηνίας, οι J. Hanninen και T. Neuville με Hyundai i20 εκμεταλλεύτηκαν τον "καθαρό" δρόμο που βρήκαν μπροστά τους, "γράφοντας" τους καλύτερους χρόνους.

Πολύ κοντά στην κορυφή διατηρήθηκε και ο M. Hirvonen, μέχρι η φωτιά που ξέσπασε στο Ford Fiesta RS της M-Sport να βάλει τέλος στις προσπάθειές του.

Την ίδια τύχη είχε και ο J. Hanninen, καθώς ένα λάθος στις σημειώσεις προκάλεσε την έξοδό του από τον δρόμο.

Τη σκυτάλη από τον Φιλανδό πήρε ο ομοεθνής του J. Latvala, κλείνοντας τη δεύτερη ημέρα του αγώνα με διαφορά 22,4 δευτερολέπτων από τον δεύτερο S. Ogier.

Η συνέχεια, βέβαια, αποδείχθηκε πολύ διαφορετική, καθώς η δυσλειτουργία ενός αισθητήρα και ένα κλαταρισμένο ελαστικό, απομάκρυναν τον J. Latvala από την κορυφή της κατάταξης και από τη δεύτερη συνεχή νίκη του.

Ο Φιλανδός υποχώρησε στην τρίτη θέση, αφήνοντας πρώτο και μάλιστα με διαφορά τον S. Ogier. Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της VW τερμάτισε ο M. Ostberg με Citroen DS3 WRC.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι A. Mikkelsen με VW Polo R και E. Evans με Ford Fiesta RS, ενώ τους βαθμούς της όγδοης θέσης, πίσω από τα Ford Fiesta των M. Prokop και H. Solberg, απέσπασε ο R. Kubica, o οποίος επέστρεψε στον αγώνα μετά το ατύχημα που είχε στην 12η ειδική, εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό Rally 2.

Η τέταρτη νίκη του S. Ogier επέκτεινε το προβάδισμα του Γάλλου έναντι του J. Latvala στους 33 βαθμούς, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον ο M. Ostberg, προσπερνώντας τον τρίτο οδηγό της VW, A. Mikkelsen.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, η VW Motorsport δεν απειλείται από τη δεύτερη Citroen. Στη τρίτη θέση διατηρήθηκε η ομάδα της M-Sport και στην τέταρτη η δεύτερη ομάδα της VW. Στην πέμπτη θέση, με μόλις δύο βαθμούς συγκομιδής από το Ράλλυ Ιταλίας, συναντάμε την Hyundai.

O επόμενος γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, στις 26 Ιουνίου 2014.

Πηγή: auto.in.gr