Ευθυγράμιση

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός ευθυγράμμισης του συνεργείου "Μιχελακάκης Ελαστικά" στην Καλλιθέα.

Τι είναι η «ευθυγράμμιση» ;

Με τον όρο ευθυγράμμιση, εννοούμε τον έλεγχο αλλά και την ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ευθεία πορεία του οχήματος , χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις. Γιατί είναι απαραίτητη η ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου;

Ο έλεγχος αλλά και η ρύθμιση της ευθυγράμμισης του αυτοκινήτου , πρέπει να πραγματοποιείται για να εξασφαλίσουμε ότι και τα τέσσερα ελαστικά του αυτοκινήτου έχουν σωστή, ευθεία επαφή με τον δρόμο και δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις. Με την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου, αποτρέπονται οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τα απότομα φρεναρίσματα, η οδήγηση πραγματοποιείται με ασφάλεια, και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι καλύτερες. Τα ελαστικά του οχήματος δεν φθείρονται τόσο γρήγορα και διατηρείται η ευστάθεια στην οδήγηση, με αποτελεσμα και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Για την πραγματοποίηση της ευθυγράμμισης, ο τεχνικός πραγματοποιεί έναν αρχικό έλεγχο του οχήματος σε ένα μηχάνημα ευθυγράμμισης, μετράει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του κάθε τροχού και «διορθώνει» τις ρυθμίσεις αυτές βάσει των πρότυπων τιμών που δίνει ο κατασκευαστής.

Ο χρόνος που απαιτειται εξαρτάται από τις ανάγκες αλλά και από το μέγεθος του αυτοκινήτου.