Υπηρεσίες
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Mihelakis tyres
Τα πάντα για τα ελαστικά

Δοϊράνης 104 Καλλιθέα

Ζυγοστάθμιση

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός ζυγοστάθμισης του συνεργείου "Μιχελακάκης Ελαστικά" στην Καλλιθέα.

Τι είναι η ζυγοστάθμιση;

Η σωστή ισορροπία ενός ελαστικού περιγράφει την ομοιόμορφη κατανομή της μάζας στο εσωτερικό του. Όταν το ελαστικό περιστρέφεται, τυχόν ασυμμετρίες της μάζας προκαλούν κλυδωνισμούς στον τροχό. Αυτοί οι κλυδωνισμοί μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην οδήγηση, που συνήθως γίνονται αντιληπτές σαν κατακόρυφες ή πλευρικές δονήσεις, ανάλογα με το είδος της ανισορροπίας που έχει ο τροχός. Πιo συγκεκριμένα, υπάρχουν 2 τύποι ανισορροπίας, η στατική ανισορροπία και η δυναμική ανισορροπία.

Στατική ανισορροπία: προκαλείται όταν υπάρχει ένα βαρύ ή ελαφρύ σημείο στο ελαστικό. Σε αυτή την περίπτωση η κύλιση του ελαστικού δεν είναι ομαλή και το ελαστικό μαζί με τον τροχό μπορεί να παρουσιάζουν μία κίνηση πάνω-κάτω.

Δυναμική ανισορροπία: συμβαίνει όταν υπάρχει άνισο βάρος σε μία ή και τις δύο πλευρές της κατά πλάτους κεντρικής γραμμής της διάταξης ελαστικού/ τροχού. Η δυναμική ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει πλευρική ταλάντωση ή τρέμουλο του τροχού.

Τα μη ζυγοσταθμισμένα ελαστικά, με το τρέμουλο που προκαλούν, μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση του οδηγού αλλά και σε πρόωρη φθορά των ελαστικών και της ανάρτησης του αυτοκινήτου σας. Συνεπώς, η ζυγοστάθμιση των ελαστικών θα πρέπει να ελέγχεται με την πρώτη ένδειξη δονήσεων, ενώ τα ελαστικά θα πρέπει να ζυγοσταθμίζονται τόσο κατά την τοποθέτησή τους στους τροχούς για πρώτη φορά, όσο και όταν αλλάζονται ή επισκευάζονται οι ζάντες ή όταν γίνεται κυκλική εναλλαγή τους στα πλαίσια ενός service.

Πως γίνεται;

Για να ζυγοσταθμιστεί ο τροχός, ο τεχνικός τον τοποθετεί σε μηχάνημα ζυγοστάθμισης το οποίο τον περιστρέφει (προσωμοιώνοντας συνθήκες πραγματικής οδήγησης) προκειμένου να εντοπίσει τα βαρύτερα σημεία του. Έπειτα το μηχάνημα καθοδηγεί τον τεχνικό στα σημεία όπου πρέπει να τοποθετήσει αντίβαρο/α στην επιφάνεια της ζάντας για να αντισταθμίσει την όποια ανισορροπία βάρους. 

Ευθυγράμιση

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός ευθυγράμμισης του συνεργείου "Μιχελακάκης Ελαστικά" στην Καλλιθέα.

Τι είναι η «ευθυγράμμιση» ;

Με τον όρο ευθυγράμμιση, εννοούμε τον έλεγχο αλλά και την ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ευθεία πορεία του οχήματος , χωρίς να υπάρχουν αποκλίσεις. Γιατί είναι απαραίτητη η ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου;

Ο έλεγχος αλλά και η ρύθμιση της ευθυγράμμισης του αυτοκινήτου , πρέπει να πραγματοποιείται για να εξασφαλίσουμε ότι και τα τέσσερα ελαστικά του αυτοκινήτου έχουν σωστή, ευθεία επαφή με τον δρόμο και δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις. Με την ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου, αποτρέπονται οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τα απότομα φρεναρίσματα, η οδήγηση πραγματοποιείται με ασφάλεια, και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου είναι καλύτερες. Τα ελαστικά του οχήματος δεν φθείρονται τόσο γρήγορα και διατηρείται η ευστάθεια στην οδήγηση, με αποτελεσμα και στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Για την πραγματοποίηση της ευθυγράμμισης, ο τεχνικός πραγματοποιεί έναν αρχικό έλεγχο του οχήματος σε ένα μηχάνημα ευθυγράμμισης, μετράει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του κάθε τροχού και «διορθώνει» τις ρυθμίσεις αυτές βάσει των πρότυπων τιμών που δίνει ο κατασκευαστής.

Ο χρόνος που απαιτειται εξαρτάται από τις ανάγκες αλλά και από το μέγεθος του αυτοκινήτου.