Συμβουλές
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Συμβουλές

Ετικετογράφηση των ελαστικών

Aπό την 1η Νοεμβρίου 2012, όλα τα ελαστικά που πωλούνται στην Ευρώπη για επιβατικά αυτοκίνητα και για ελαφρά φορτηγά θα πρέπει να φέρουν ειδικές, νέες ετικέτες. Κάθε ετικέτα σας παρέχει ορισμένα βασικά στοιχεία επιδόσεων σχετικά με το ελαστικό αυτό. Έτσι τώρα, όταν ψάχνουμε στην αγορά για ελαστικά, μπορούμε όλοι να κάνουμε την επιλογή μας όντας περισσότερο πληροφορημένοι.

Το νέο σύστημα ετικετογράφησης είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

  • την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας,
  • την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και κατά συνέπεια τη μείωση της έκλυσης αερίων του θερμοκηπίου,
  • και την μείωση των επιπέδων θορύβου από την κυκλοφορία.

Κάντε τη σύγκριση με μια ματιά
Από τώρα και στο εξής θα είστε σε θέση να συγκρίνετε ελαστικά με βάση 3 θεμελιώδη κριτήρια:
- Την κατανάλωση καυσίμων (επειδή, απίστευτο, ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ στα πέντε καταναλώνεται από τα ελαστικά)
- Την πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο (ένας παράγων – κλειδί για την ασφάλεια)
- Τον εξωτερικό θόρυβο των ελαστικών (ο ήχος των ελαστικών σας καθώς κυλούν πάνω στον δρόμο, όπως ακούγεται έξω από το αυτοκίνητο)

Είναι πιο σημαντικό να συγκρίνει κανείς τα ελαστικά παρά τις τιμές ...
Όταν ψάχνετε στην αγορά για ελαστικά, θέλετε τις πληροφορίες - γρήγορα. Θέλετε αντικειμενική πληροφόρηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η επιλογή σας στην ασφάλειά σας, στον πλανήτη και στους γύρω σας. Ακούστε την Michelin, πιστεύουμε ότι οι νέες ετικέτες είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Για εσάς, σημαίνει ότι οι επιδόσεις των ελαστικών, γενικώς, θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα.

fuel-economy1. Συγκρίνετε την εξοικονόμηση καυσίμων
Χρησιμοποιήστε το διάγραμμα για να δείτε τις επιδόσεις ενός ελαστικού στην κατανάλωση καυσίμων.
Η ενεργειακή αποτελεσματικότητα βαθμολογείται από A (το πιο αποτελεσματικό) έως G (το λιγότερο αποτελεσματικό).

Εξοικονομήστε μέχρι και €300 ή 80 λίτρα καυσίμου κατά την διάρκεια ζωής των ελαστικών. Αυτό ισχύει για ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τέσσερα ελαστικά με βαθμολογία A με οδήγηση στα 80 km/h – χρησιμοποιεί 7.5%1 λιγότερα καύσιμα απ' όσο με ελαστικά με βαθμολογία G.
Τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, ή τις κλιματολογικές συνθήκες αλλά οι διαφορές στις επιδόσεις είναι αποδεδειγμένες.

braking-on-wet-roads2. Συγκρίνετε το φρενάρισμα σε βρεγμένους δρόμους
Αυτό το διάγραμμα βαθμολογεί ένα ελαστικό ως προς το πόσο καλά φρενάρει σε βρεγμένο. Η επίδοση κλιμακώνεται από το A (το ασφαλέστερο, που έχει τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος) μέχρι το G (το λιγότερο ασφαλές, με τις μεγαλύτερες αποστάσεις φρεναρίσματος).

Απόσταση φρεναρίσματος μικρότερη μέχρι και όσο και το μήκος 4 αυτοκινήτων. Ισχύει για αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τέσσερα ελαστικά με βαθμολογία A με οδήγηση στα 80 km/h, η απόσταση φρεναρίσματος μπορεί να είναι μέχρι και κατά 18m ή κατά 30%1 μικρότερη απ' όσο με ελαστικά με βαθμολογία G.

 

 

external-noise-levelΑυτό το διάγραμμα σας δείχνει τα επίπεδα του εξωτερικού θορύβου ενός ελαστικού σε ντεσιμπέλ (dB). Το «πικτόγραμμα» με τα 3 κύματα σας δείχνει πώς αντιστοιχεί προς τα μελλοντικά Ευρωπαϊκά όρια. Ο θόρυβος των ελαστικών που ακούγεται έξω από το αυτοκίνητο δεν αντιστοιχεί αναγκαστικά σε ό,τι ακούτε μέσα στο αυτοκίνητο.

3 μαύρα κύματα = υψηλά επίπεδα θορύβου, σύμφωνα όμως με τους ισχύοντες Ευρωπαϊκούς κανόνες
2 μαύρα κύματα = μέτρια επίπεδα θορύβου, ανάμεσα στο μελλοντικό όριο και 3dB κάτω
1 μαύρο κύμα = χαμηλά επίπεδα θορύβου, από 3 dB και κάτω από το μελλοντικό όριο

 

Σε όλα τα ελαστικά που περιλαμβάνει ο ηλεκτρονικός κατάλογος της "Ελαστικά Μιχελακάκης" θα βρείτε αναλυτική κατάσταση με τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά τους. Επιλέξτε το ελαστικό που θέλετε και πατήστε τον σύνδεσμο "Δείτε τις διαθέσιμες διαστάσεις" ώστε να ανοίξετε τον πίνακα με τα στοιχεία του συγκεκριμένου προϊόντος.