Συμβουλές
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Συμβουλές

Τεχνολογία Run Flat

runflatΗ τεχνολογία Run Flat βασίζεται στο σχεδιασμό των ενισχυμένων πλευρικών τοιχωμάτων μέσα στο ελαστικό. Όταν ένα συνηθισμένο ελαστικό ξεφουσκώνει, απλά καταρρέει κάτω από το βάρος του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στις ίνες να βγουν από τη ζάντα και τα πλευρικά τοιχώματα να διαλυθούν στο δρόμο. Η πίεση καταστρέφει τελείως το ελαστικό μέσα σε μερικά χιλιόμετρα. Τα ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα στα ελαστικά Run Flat κρατούν το ελαστικό στη ζάντα και μπορούν να μεταφέρουν το βάρος του αυτοκινήτου μέχρι και 80 χλμ μετά το τρύπημα και με πλήρη απώλεια πίεσης αέρα.

Η τεχνολογία Run Flat απαιτεί την ύπαρξη ενός συστήματος TPMS (Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών) που σας επιτρέπει να γνωρίζετε ότι το ελαστικό σας χρειάζεται επισκευή.

Το TPMS είναι ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης των ελαστικών που συστήνεται για όλα τα αυτοκίνητα και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα ελαστικά Run Flat. Χωρίς ένα σύστημα παρακολούθησης πάνω στο αυτοκίνητο δεν θα γνωρίζατε καν ότι τρύπησε το ελαστικό σας και χρειάζεται επισκευή. Οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες συστήνουν τη χρήση αυτού του τύπου ελαστικού για απόσταση 80χλμ και με μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα. Για αυτό τα ελαστικά Run Flat πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε αυτοκίνητα με σύστημα TPMS.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι συστήματος TPMS: έμμεσα συστήματα TPMS τα οποία δεν μετρούν την πίεση αέρα απευθείας από το ελαστικό, αλλά την υπολογίζουν βάσει των σημάτων ABS/ESP. Καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον αισθητήρες, αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα οικονομική και παρέχει ένα βασικό και λειτουργικό σύστημα παρακολούθησης. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτό το σύστημα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Τα άμεσα συστήματα χρησιμοποιούν αισθητήρες στις βαλβίδες του ελαστικού και μεταδίδουν ραδιοφωνικό σήμα στο σώμα του αυτοκινήτου. Αυτό το απόλυτα ακριβές και αξιόπιστο σύστημα εντοπίζει επίσης τις θερμοκρασίες του ελαστικού και σας δίνει τις πιο λεπτομερείς πληροφορίες για την πίεση αέρα του ελαστικού σας.

Τα ελαστικά Run Flat φέρνουν μια νέα εποχή για ασφαλέστερους δρόμους. Οι οδηγοί δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το αν θα μείνουν στο δρόμο λόγω ενός τρυπήματος, ή ακόμη χειρότερα δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ένα πιθανό σοβαρό ατύχημα εξαιτίας σκασίματος. Η αλλαγή των ελαστικών στο δρόμο μπορεί επίσης να θεωρηθεί παρελθόν όπως και η ατελείωτη αναμονή του γερανού. Έτσι ότι κι αν συμβεί στα ελαστικά σας η τεχνολογία Run Flat θα σας κρατήσει σε κίνηση και θα εξασφαλίσει ότι θα φθάσετε στον προορισμό σας ασφαλείς.

Ο νούμερο ένα κίνδυνος στην οδήγηση, είναι ένα σκάσιμο με μεγάλη ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο. Τα συγκεκριμένα ελαστικά παρέχουν απόλυτη ασφάλεια σε αυτή την περίπτωση θα διατηρήσετε πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου σας μετά από απότομη απώλεια αέρα σε λεωφόρους ακόμη και σε στροφές Θα σας προστατέψουν και από άλλες επικίνδυνες καταστάσεις όπως η αλλαγή ελαστικού επί τόπου σε πολυσύχναστους δρόμους, γέφυρες, τούνελ και άλλα επικίνδυνα σημεία.
Πέρα από αυτό θα έχετε και αρκετό χώρο στο πορτμπαγκάζ σας καθώς δεν χρειάζεται πλέον να κουβαλάτε ρεζέρβα!

Σε όλα τα ελαστικά που περιλαμβάνει ο ηλεκτρονικός κατάλογος της "Ελαστικά Μιχελακάκης" θα βρείτε αναλυτική κατάσταση με τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά τους. Επιλέξτε το ελαστικό που θέλετε και πατήστε τον σύνδεσμο "Δείτε τις διαθέσιμες διαστάσεις" ώστε να ανοίξετε τον πίνακα με τα στοιχεία του συγκεκριμένου προϊόντος. Στην στήλη "Ειδικό" θα βρείτε την σήμανση RFT για όποιο προϊόν είναι διαθέσιμη αυτή η τεχνολογία.