Συμβουλές
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Συμβουλές

Έλεγχος πίεσης ελαστικών

Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα

610x190 tyre pressure2 bigΠρέπει απαραιτήτως να τηρείτε την πίεση που συνιστά ο κατασκευαστής, επειδή είναι η κατάλληλη για το όχημά σας. Έτσι, τελειοποιείτε τις επιδόσεις των ελαστικών σας και την ασφάλειά σας. Ένα ελαστικό χάνει φυσικά πίεση και η απώλεια αυτή ποικίλει, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Συνιστάται επομένως να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και πριν από κάθε μεγάλη διαδρομή. Να θυμάστε να ελέγχετε επίσης και την ρεζέρβα. Διαφορετικά, διατρέχετε τον κίνδυνο να μειωθεί η πρόσφυση και να αυξηθούν οι αποστάσεις φρεναρίσματος καθώς και η κατανάλωση καυσίμων. Εξ άλλου, τα ελαστικά και οι ζάντες θα υποστούν ζημιές συντομότερα και θα συντομευθεί η διάρκεια ζωής τους. Τα συνιστώμενα επίπεδα πίεσης είναι συχνά διαφορετικά για τα εμπρός και για τα πίσω ελαστικά. Εάν δεν είστε βέβαιος για την αριθμητική τιμή που θα πρέπει να έχει η πίεση των ελαστικών σας, ή για το πώς να την ελέγξετε, τότε οι γραμμές που ακολουθούν σας ενδιαφέρουν. Μπορούν να σας οδηγήσουν να εξοικονομήσετε πολύ περισσότερα από το κόστος αντικατάστασης ενός ελαστικού.

Η οδήγηση με εσφαλμένες πιέσεις μπορεί να έχει επιπτώσεις στη συμπεριφορά του οχήματος και να διακινδυνεύσει σοβαρά η ασφάλεια, μέχρι και να συμβούν περιστατικά όπου θα τεθούν σε κίνδυνο ζωές.

Δεν είστε βέβαιος για τη σωστή πίεση για το όχημά σας; Πού θα βρείτε τη σχετική πληροφόρηση;

Η σωστή πίεση για το αυτοκίνητό σας εμφανίζεται συνήθως στο βιβλιαράκι του οχήματος. Η πληροφορία μπορεί επίσης να αναγράφεται στο εσωτερικό του οχήματος (στην πόρτα του οδηγού, στο κουτί με τις ασφάλειες ή στο εσωτερικό του καπακιού του ρεζερβουάρ καυσίμων). Τις περισσότερες φορές παρέχονται δύο διαφορετικές πιέσεις: 
• για τις «νορμάλ» συνθήκες οδήγησης
• για φορτωμένο όχημα (με επιβάτες ή με κάποιο βαρύ επί πλέον φορτίο)