Συμβουλές
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Συμβουλές

Διάγνωση προβλημάτων : Τι σημαίνει ο ήχος

Aκολουθεί ένας πίνακας που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίζετε τους θορύβους και να αποφασίζετε τι πρέπει να κάνετε γι' αυτούς, ακόμα κι αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να περιγράψετε το πρόβλημα σε έναν μηχανικό.

Θόρυβος Πιθανή αιτία Παρατηρήσεις
Ελαφρύ "τσίριγμα" όταν πατάτε το φρένο απαλά για πρώτη φορά μέσα στην ημέρα. Τυπικό χαρακτηριστικό των δισκόφρενων. Επισκευάστε το προσωρινά με στόκο για εξατμίσεις. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό στις εξατμίσεις.
"Στρίγκλισμα" όταν πατάτε φρένο. Θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι υπερβολικά φθαρμένου υλικού τριβής φρένων. Ζητήστε από τον μηχανικό σας να το ελέγξει -το πρόβλημα θα μπορούσε ίσως να διορθωθεί εφαρμόζοντας ειδικό λιπαντικό για τα φρένα στις επιφάνειες των μεταλλικών εξαρτημάτων των φρένων. Ανανεώστε τα τακάκια ή τις σιαγόνες εάν είναι απαραίτητο.
Βαθύς μεταλλικός ήχος ξυσίματος όταν πατάτε φρένο ή όταν τα φρένα δεν είναι σε χρήση. Υπερβολικά φθαρμένα εξαρτήματα φρένων. Παγιδευμένη πέτρα ή βρομιά ανάμεσα στη δισκόπλακα και το τακάκι. Ζητήστε από τον μηχανικό σας να το ελέγξει πριν προκύψουν περαιτέρω βλάβες.
 Ήχος "χτυπήματος" ή κροτάλισμα, όταν πατάτε φρένο.  Μολυσμένο υλικό τριβής φρένων.  Φθαρμένα δισκόφρενα ή τύμπανα. Ζητήστε από τον μηχανικό σας να το ελέγξει χωρίς καθυστέρηση.
 Μεταλλικός ήχος ή κροτάλισμα όταν το όχημα κινείται σε ανώμαλο οδόστρωμα.  Φθαρμένη ή χαλασμένη ανάρτηση ή εξαρτήματα συστήματος διεύθυνσης. Χαλαρή ή σπασμένη βάση εξάτμισης..  Πιθανώς να μην είναι κάτι επείγον, ζητήστε όμως από τον μηχανικό σας να το ελέγξει σύντομα.
 Βουητό ή οξύς μεταλλικός ήχος όταν στρίβετε.  Φθαρμένο(α) ρουλεμάν ρόδαςΦθαρμένος σύνδεσμος άξονα μετάδοσης κίνησης (προσθιοκίνητα οχήματα).  Πιθανότατα δεν είναι κάτι επείγον, μπορεί όμως να προκαλέσει περαιτέρω βλάβες αν το παραμελήσετε.
 "Σφύριγμα" όταν το όχημα κινείται αργά επάνω σε ανώμαλο οδόστρωμα.  Πολύ φθαρμένα αμορτισέρ.  Οδηγείτε προσεκτικά μέχρι να τοποθετήσετε καινούργια αμορτισέρ -ο χειρισμός και η οδήγηση μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα.

 Πηγή: autotriti.gr