Συμβουλές
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Συμβουλές

Τα μέρη ενός ελαστικού - Ορολογία

tire-part-namesΟρολογία που αναφέρεται στις περιγραφές των προϊόντων μας. Επικοινωνήστε με την "Έλαστικά Μιχελακάκης" αν θέλετε βοήθεια για την επιλογή του κατάλληλου ελαστικού.

Οι εχθροί του ελαστικού

Content ageΥπάρχουν τρεις βασικοί εχθροί του ελαστικού: φυσικοί, περιβαλλοντικοί και ανθρώπινοι. Με τόσο πολλούς εχθρούς , είναι απλώς αδύνατον να προβλεφθεί με ακρίβεια ή διάρκεια ζωής τους.

Ποιος βαθμολογεί τα ελαστικά και πώς?

evaluationΣε όλη την Ευρώπη, ο κάθε κατασκευαστής ή εισαγωγέας έχει την ευθύνη να βαθμολογήσει τα ελαστικά του σύμφωνα με ένα αυστηρό σύστημα δοκιμών. 

Έλεγχος φθοράς του ελαστικού

treads small2Το πέλμα είναι το μοναδικό τμήμα του ελαστικού που εξασφαλίζει την πρόσφυση στον δρόμο. Το ύψος του σκαλίσματός του είναι πρωταρχικής σημασίας για την ασφάλεια του οχήματός σας.

Ετικετογράφηση των ελαστικών

tyre-labelingΜε την νέα ετικετογράφηση συγκρίνετε ελαστικά με βάση 3 θεμελιώδη κριτήρια:
- Την κατανάλωση καυσίμων - Την πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο - Τον εξωτερικό θόρυβο των ελαστικών

Έλεγχος πίεσης ελαστικών

tyre pressure2 smallΠρέπει απαραιτήτως να τηρείτε την πίεση που συνιστά ο κατασκευαστής, επειδή είναι η κατάλληλη για το όχημά σας. Έτσι, τελειοποιείτε τις επιδόσεις των ελαστικών σας και την ασφάλειά σας

Τεχνολογία Run Flat

rft-2Ενισχυμένα πλευρικά τοιχωμάτα μέσα στο ελαστικό, το κρατούν στη ζάντα και μπορούν να μεταφέρουν το βάρος του αυτοκινήτου μέχρι και 80 χλμ ακόμα και με πλήρη απώλεια πίεσης αέρα.

Οικονομική οδήγηση

eco-drivingΜετά τις αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων , αλλά και τις δραματικές επιβαρύνσεις που έχει υποστεί το περιβάλλον στον πλανήτη, η ανάγκη για οικονομικότερη οδήγηση είναι μεγαλύτερη.

Δείκτες Βάρους - Ταχύτητας

labelsΔείτε τη λίστα με τις αντιστοιχίες βάρους και ταχύτητας με τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στους καταλόγους των ελαστικών. 

Διάγνωση προβλημάτων : Τι σημαίνει ο ήχος

drivingΚάποιος παράξενος θόρυβος θα μπορούσε να φανερώνει προβλήματα ή θα μπορούσε απλά να αποτελεί μια ενόχληση -πώς όμως μπορείτε να είστε σίγουροι; 

Μυστικά για τη φροντίδα του ελαστικού

10-tipsΤα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής ανάμεσα στο όχημα και τον δρόμο. Γι' αυτό, είναι άκρως σημαντικό να διαφυλάσσετε την ποιότητα  των ελαστικών σας.

Ο ρόλος των Αμορτισέρ

amortizerΗ σωστή λειτουργία του αμορτισέρ είναι απαραίτητη για να μη χάνουν οι τροχοί την πρόσφυση, να μη φθείρονται τα ελαστικά, να είναι ασφαλές το όχημα στις στροφές, και για να φρενάρει καλύτερα. 

Πότε να ελέγχετε την ευθυγράμμιση

wheel aligntment smallΕάν παρατηρείτε ότι το αυτοκίνητό σας τραβάει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά όταν αφήνετε το τιμόνι για μια στιγμή σ’ έναν επίπεδο δρόμο, χρειάζεται να το πάτε για έλεγχο της ευθυγράμμισης.