Προϊόντα
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Ελαστικά Moto
Ελαστικά Auto
Αμορτισέρ

Ελαστικά

Τα λάστιχα ενός οχήματος είναι η μοναδική του επαφή με τον δρόμο και άρα έχουν μεγάλη ευθύνη για την ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι ίδια αλλά και οι μοτοσυκλέτες διαφέρουν μεταξύ τους, γι αυτό και υπάρχουν πάρα πολλά είδη ελαστικών ειδικά για κάθε κατηγορία οχήματος.

Η επιλογή τους και η ποιότητά τους εξαρτάται από
- τον τύπο του οχήματος,
- τις διαστάσεις της ζάντας,
- την ταχύτητα που κινούμαστε,
- την χρήση του οχήματος,
- τις συνήθεις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που κινούμαστε,
- τις οδηγητικές μας συνήθεις,
- το είδος και η κατάσταση των δρόμων,
- το φόρτωμα που κάνουμε συνήθως και βέβαια
- το χρηματικό ποσό που είμαστε διατιθέμενοι να δώσουμε.

Με την μακρόχρονη εμπειρία μας θα σας προτείνουμε το ιδανικό για εσάς ελαστικό στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Αφού επιλέξουμε μαζί το κατάλληλο ελαστικό, θα πρέπει να το συντηρείτε σωστά ώστε να αντέξει για πολλά χιλιόμετρα.
Θυμηθείτε ότι εάν δεν έχετε την κατάλληλη πίεση στα ελαστικά (μικρότερη) τότε έχετε αυξημένη κατανάλωση, μεγαλύτερη φθορά των ελαστικών και σε περίπτωση που ρυμουλκείτε τρέιλερ φθείρεται και ο δίσκος του συμπλέκτη.

Αμορτισέρ

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του αυτοκινήτου μια και η δουλειά τους είναι να διατηρούν την επαφή των ελαστικών με το οδόστρωμα διασφαλίζοντας το κράτημα στο δρόμο καθώς και ασφαλές και αποτελεσματικό φρενάρισμα.

Η ικανότητα ενός σωστού αμορτισέρ να απορροφά τους κραδασμούς
- περιορίζει την φθορά σε εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης , της ανάρτησης αλλά και των ελαστικών,
- συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του συστήματος φωτισμού, αλλά και
- παρέχει άνεση στην καμπίνα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα απολαυστική και δυναμική οδήγηση.

Τα αμορτισέρ φθείρονται προοδευτικά, με μια φθορά που δεν είναι ορατή εξωτερικά. Έτσι, ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται πως χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με αποτέλεσμα να προσαρμόζει ενστικτωδώς την οδήγησή του. Μόνο μια διαρροή θα μπορούσε να μας προειδοποιήσει.

Δεν υπάρχουν τρόποι για να προσδιορίσει κανείς πόσο «κουρασμένα» είναι τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου, αλλά υπάρχουν μερικές ενδείξεις που μπορούν να βοηθήσουν.
- Το αυτοκίνητο βουτάει στο φρενάρισμα, πράγμα που σημαίνει ότι η απόσταση ακινητοποίησης μακραίνει σημαντικά και επιπλέον, τη νύχτα, η εμβέλεια των φώτων μειώνεται.
- Η απόκριση του τιμονιού δεν είναι άμεση, το αυτοκίνητο παίρνει μεγάλη κλίση στις στροφές σε σημείο που επηρεάζεται το κράτημα. Σε βροχή και σε δρόμο με ανωμαλίες η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι ευαίσθητη και απρόβλεπτη.
- Το αυτοκίνητο σκαμπανεβάζει πολύ μετά από μια ανωμαλία του οδοστρώματος επηρεάζοντας έτσι την ευστάθεια και την άνετη κύλιση.

Εάν η οδήγησή σας δεν είναι σπορ ή δεν φορτώνετε υπερβολικά το όχημά σας και κάνετε κάθε χρόνο τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ. τότε τα αμορτισέρ σας μπορεί να αντέξουν 60, 70 ακόμα και 80.000 km.

Προσοχή όμως διότι η οικονομία συχνά μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά. Αν δεν αλλάξουμε αμορτισέρ όταν πρέπει, μπορεί τελικά να αντιμετωπίσουμε μια μεγαλύτερη και ακριβότερη ζημιά αφού τα αμορτισέρ σε κακή κατάσταση επιταχύνουν τη φθορά των περιφερειακών εξαρτημάτων όπως ελατήρια, τιμόνι, καρντάν, μπράτσα ανάρτησης, ρουλμάν και λάστιχα.