Νέα και περιέργα
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Νέα και περίεργα

\

Η τέχνη της οδήγησης

Η εταιρεία Μιχελακάκης ελαστικά έχει αναλάβει τον τομέα των ελαστικών του California Superbike School

css-studentsΤο California Superbike School έχει σαν στόχο την ανακάλυψη, τη βελτίωση και την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών που μπορούν να περιγράψουν διεξοδικά την τέχνη της οδήγησης της μοτοσυκλέτας. Τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν από κάθε οδηγό, για όλες τις μοτοσυκλέτες και ισχύουν για όλες τις συνθήκες οδήγησης.
Με 35 χρόνια πρακτική διδασκαλία, από τα θρανία του California Superbike School έχουν περάσει πάνω από 150,000 αναβάτες μέχρι σήμερα. Τα σχολεία λειτουργούν πραγματικά σε παγκόσμια κλίμακα, από την Αμερική και την Αυστραλία, μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική, το Ντουμπάι και φυσικά στην Ελλάδα.
Αυτό που πραγματικά διδάσκουμε είναι η τέχνη της στροφής, το κοινό σημείο όλων των οδηγών όπου νοιώθουν άβολα και πολλοί από εμάς «περιμένουν να περάσει».
Εάν σας λείπει αυτή η εμπιστοσύνη και η γνώση "στο πως", τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε να την αποκτήσετε. Θα σας αναπτερώσουμε την εμπιστοσύνη και την ικανότητα χειρισμού της μοτοσυκλέτας σας διδάσκοντας τις σωστές τεχνικές για μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ότι παρουσιαστεί στο δρόμο σας.
Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι να θέλετε να μάθετε και να γραφτείτε το επόμενο σχολείο. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί της Τέχνη της Οδήγησης !!

Για δεκαετίες έμπειροι οδηγοί έχουν επισημάνει ότι η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι κατά 90% μια εγκεφαλική λειτουργία.

Ο Keith Code έχει πάρει τα εύσημα σαν τον πρώτο άνθρωπο που «αποδόμησε» την οδήγηση μοτοσυκλέτας στα βασικά της μέρη και έφερε πραγματική κατανόηση στους οδηγούς όλων των κατηγοριών. Η μέθοδός του χτίζει την κατανόηση βήμα – βήμα και βγάζει νόημα. Κάθε επιδεξιότητα που μαθαίνεται χτίζεται πάνω στην προηγούμενη και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» δεξιοτήτων και οδηγικής εμπιστοσύνης.

Τα επίπεδα εκμάθησης (levels) της σχολής γίνονται με την σειρά, από το ένα (Level I) μέχρι τέσσερα (Level IV). Κάθε επίπεδο ολοκληρώνεται σε μία ημέρα. Κάθε ένα από τα πρώτα τρία επίπεδα παρουσιάζουν πέντε διαφορετικές ασκήσεις, οι οποίες διαμορφώνουν έναν ολοκληρωμένο τρόπο οδήγησης μοτοσυκλέτας. Το τέταρτο επίπεδο είναι βασισμένο αποκλειστικά στις δικές σας οδηγικές ανάγκες. Η προοδευτική φύση των πληροφοριών που παρουσιάζονται προϋποθέτει πως όλοι οι μαθητές ξεκινούν από το Πρώτο Επίπεδο (Level Ι) ανεξάρτητα από την εμπειρία και την ικανότητά τους.

Το πρόγραμμα μαθημάτων του California Superbike School είναι πραγματικά αποτελεσματικό.
Είμαστε αφιερωμένοι στην βελτίωση σας.
Είμαστε επαγγελματίες και σαν επαγγελματίες μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι θα κάνετε κτήμα σας τις δεξιότητες που θα σας δείξουμε.

Παρακαλούμε μην έρθετε σε εμάς με την ιδεολογία ενός ακριβού track day αλλά με σκοπό να μάθετε.

Δείτε αναλυτικά τι σας μαθαίνουμε και κλείστε θέση τώρα!

Το Επίπεδο Ένα εξετάζει τα πιο συνήθη οδηγικά λάθη στα οποία προβαίνουν οι οδηγοί όλων των επιπέδων, από νέους μέχρι αγωνιζόμενους. Εσφαλμένοι χειρισμοί όπως λανθασμένη ταχύτητα εισόδου στη στροφή (πολύ γρήγορη ή πολύ αργή), ανακρίβεια στον έλεγχο του γκαζιού, λάθος επιλογή σημείου στροφής, γραμμής και κλίσης αναλύονται και εξηγούνται γιατί αυτά συμβαίνουν και πώς μπορούν να ξεπεραστούν.
Υπάρχουν τεχνικά σεμινάρια για κάθε ένα από αυτά συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων εντός και εκτός πίστας για να σας μάθουν να τα ελέγχετε. Έτσι θα κατανοήσετε γιατί τα λάθη αυτά έχουν σταματήσει ή επιβραδύνει την δική σας πρόοδο σαν αναβάτη. Ο εκπαιδευτής σας θα σας παρατηρεί και θα σας βοηθάει να διορθώσετε τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσετε με την κάθε άσκηση. Θα εκπαιδευτείτε ατομικά ανάλογα το οδηγικό σας επίπεδο και θα βελτιωθείτε. Οι μαθητές συχνά σχολιάζουν ότι το Επίπεδο Ένα απαντά σε ερωτήματα που δεν ήξεραν ότι είχαν.

Αυτοπεποίθηση και έλεγχος «σμπαραλιάζονται» όταν οι αναβάτες βιώνουν ασαφής φόβους για την ταχύτητά τους στην είσοδο μιας στροφής, για σωστές γραμμές, για την σταθερότητα της μοτοσυκλέτας καθώς επίσης και για τα δικά τους ατομικά λάθη.
Αυτοί οι φόβοι και οι αβεβαιότητες απαντιούνται και αντικαθίστανται με ακριβής και έμπιστες τεχνικές ελέγχου της μοτοσυκλέτας.
Μέσα στα πλαίσια της σωστής λογικής και της ασφάλειας, η ταχύτητα που οδηγείτε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Keith Code ήταν ο πρώτος που αντιμετώπισε τα προβλήματα του οπτικού πεδίου και της οδήγησης μοτοσυκλέτας βρίσκοντας και δημιουργώντας ασκήσεις για να τα αντιμετωπίσει. Όταν επιτευχθεί η κατανόηση για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται μια μοτοσυκλέτα από τις ασκήσεις του Επιπέδου Ένα, προχωράμε άλλο ένα βήμα, στο να ακονίσουμε τις οπτικές σας ικανότητες. Το Επίπεδο Δύο προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την «ανάγνωση» του δρόμου που κινείστε. Το μυστικό για ασφαλή, γρήγορη και συνειδητοποιημένη οδήγηση είναι η "εκπαίδευση" των ματιών. Υπάρχουν πέντε τεχνικά σεμινάρια με αντίστοιχες πέντε ασκήσεις στην πίστα. Με τις οπτικές ασκήσεις που προσφέρει το σχολείο, αναγνωρίζετε τους οπτικούς σας εχθρούς και μαθαίνετε πως να τους ξεπεράσετε. Όλοι ξέρουν ότι το "target fixation" (κλείδωμα στόχου) είναι επικίνδυνο. Όμως, πόσο κακό είναι; Με λογικές, δομημένες διαδικασίες/ασκήσεις τα μάτια σας γίνονται όργανα ακριβείας. Τα αποτελέσματα του Επιπέδου Δύο είναι πραγματικά καταπληκτικά. Η οπτική ικανότητα «ανάγνωσης» του δρόμου και η "εκπαιδευμένη" όραση του αναβάτη αποτελούν θεμέλιο λίθο για το σύνολο των οδηγικών του ικανοτήτων. Με λίγα και απλά λόγια, «όπως βλέπουμε, οδηγούμε». Οι οδηγοί που ολοκληρώνουν το Επίπεδο Δύο αποβάλουν την κλειστοφοβία τους στις στροφές και πραγματικά 'χρησιμοποιούν' τους δρόμους που οδηγούν.

Στο Επίπεδο Τρία οι μαθητές στοχεύουν στην βελτίωση του τρόπου οδήγησής τους χρησιμοποιώντας σωστά και αποδοτικά το σώμα τους για να ελέγξουν απόλυτα τη μοτοσυκλέτα τους, βελτιώνοντας τη σταθερότητά τους. Μαθαίνετε πέντε τεχνικά σημεία για το τρόπο που πρέπει το σώμα του οδηγού να «κάθεται» σωστά επάνω στην μοτοσυκλέτα. Καλύπτουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο το σώμα του αναβάτη αλληλεπιδρά με την μοτοσυκλέτα, τις επιλογές στον τρόπο τοποθέτησης του σώματος, και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την διαδικασία στριψίματος. Οι πέντε ασκήσεις του Επιπέδου Τρία είναι απαραίτητα εργαλεία που σας βάζουν σε έλεγχο σε οποιαδήποτε σειρά στροφών και αν βρεθείτε. Η τελευταία άσκηση που ονομάζεται "Attack Angle" (Γωνία Προσέγγισης) θα σας δώσει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για το τρόπο αντιμετώπισης μιας στροφής γιατί τώρα θα έχετε ένα σχέδιο.

Στο Επίπεδο Τέσσερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι έχετε συνηθίσει μέχρι τώρα. Εμείς σας ρωτάμε «που πιστεύετε ότι πρέπει να βελτιωθείτε?». Αφού έχετε ολοκληρώσει τα τρία πρώτα επίπεδα και έχετε «δουλέψει» σε 15 διαφορετικές δεξιότητες/ασκήσεις, δημιουργούμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στις ατομικές σας ανάγκες. Πέρα από τον εκπαιδευτή που έχετε στην πίστα, σας παρέχουμε και έναν εκπαιδευτή/σύμβουλο εκτός πίστας ο οποίος συντονίζεται και συνεννοείται με τον εκπαιδευτή της πίστας για τα μέγιστα αποτελέσματα και εξατομικευμένη προσοχή. Στο Επίπεδο Τέσσερα εστιαζόμαστε στις δυνατότητές σας με στόχο να πετύχετε την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δικές ικανότητες γύρω από την οδήγηση της μοτοσυκλέτας.

css-logoΠιο σοβαρό δεν γίνεται!!! Ένας εκπαιδευτής και ένας μαθητής, ολόκληρη την ημέρα.!!! Ακριβώς όπως εκπαιδεύονται οι οδηγοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είναι ο καλύτερος και πιο προσωπικός τρόπος εκπαίδευσης ο οποίος γίνεται με βάση τις δικές προτιμήσεις και ανάγκες. Ένας από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του California Superbike School θα σας βοηθήσει βήμα-βήμα και η βελτίωση είναι δεδομένη. Για περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και τη διαθεσιμότητα παρακαλούμε επικοινωνήστε με εμάς για να σας ενημερώσουμε. Το Private Coaching θα είναι πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό εάν έχετε ολοκληρώσει το Level I και το Level ΙΙ.