Νέα και περιέργα
Ελαστικά Μιχελακάκης

Από το 1995
Δοϊράνης 104 Καλλιθέα
210 957 6772

Νέα και περίεργα

\

Ιπτάμενη μοτοσυκλέτα

aero-x-hoverbikeΠερισσότερο ως ένα ακριβό gadget και λιγότερο ως μια χρήσιμη πτητική μηχανή το Aero-X Hoverbike προσφέρεται πλέον στην αγορά με αρχική τιμή τα 85.000 δολλάρια.

Για όσους το ζήλεψαν όταν το πρωτοείδαν το 1977 στο πρώτο επεισόδιο του Πόλεμου Των Άστρων, η αναμονή τελείωσε. Το Aero-X Hoverbike της Aeroflex, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Κάτι ανάμεσα σε μοτοσυκλέτα και hovercraft, το Aero-X Hoverbike είναι ένα όχημα που δεν κατηγοριοποιείται. Δύο έλικες από ίνες άνθρακα έχουν τοποθετηθεί στο μπροστινό και πίσω μέρος, ενώ η θέση οδήγησης που μοιάζει με μοτοσυκλέτας βρίσκεται ανάμεσα τους.

Ο κατασκευαστής αναφέρει ως μέγιστο ύψος στο οποίο μπορεί να πετάξει τα 10 μέτρα και καθώς το βάρος βρίσκεται χαμηλότερα από το κέντρο βάρους, το Aero-X Hoverbike έχει ευσταθή ισορροπία.

Το Aero-X Hoverbike μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 45 μίλια αλλά το πρόβλημα είναι το φρενάρισμα. Η οδήγηση γίνεται με μεταφορά του βάρους του οδηγού ενώ οι στροφές επιτυγχάνονται με κλίση του κορμιού του οδηγού, Σαφώς πρόκειται για παιχνίδι.

Είναι ιδανικό για μια σειρά από επαγγελματικές και ψυχαγωγικές χρήσεις, ίσως για ειδικές χρήσεις έρευνας και διάσωσης σε σαθρά και επίπεδα εδάφη, για περιπολίες στα σύνορα, βοήθεια σε καταστροφές, ή ακόμα και πτήσης πάνω από το νερό (με το προαιρετικό κιτ πλωτής επίπλευσης).

Δείτε το video με τις πρώτες προσπάθειες επιτυχημένης πτήσης.

Κείμενο: Γιώργος Βαρίνος Πηγή: gazzetta.gr